©corpus-design.be

Seafront in Zeebrugge krijgt nieuwe invulling, museum verdwijnt

Seafront in Zeebrugge sluit tijdelijk de deuren. De site van de Oude vismijn in Zeebrugge krijgt een nieuwe invulling. De naam Seafront blijft bestaan, maar het zal dus geen museum meer zijn over maritiem leven. 

Zondag was het de laatste dag van Seafront zoals we het nu kennen. Een museum over zee, zeevaart, vis en visserij. Alles van het museum wordt daar weggehaald om er iets nieuws van te maken.

"Seafront moet een plaats worden waar toeristen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten", zegt directeur Sofie Pieters. “We hebben 4 vismijnhallen en elk van die hallen gaat een nieuwe invulling krijgen. Er zal plaats zijn voor een nieuw kinderconcept, iets met sport en ontspanning, horeca en funshopping. Maar we denken ook aan een polyvalente hal voor evenementen. De visies zijn dus heel breed, maar een museum zal je hier niet meer kunnen vinden in de toekomst.

Het nieuwe Seafront moet tegen de lente klaar zijn.

Meest gelezen