VALENTIN_JACOBS

Sterrenrestaurant De Slagmolen opent tweede zaak in eeuwenoud Bilzens kasteel Edelhof: "We gaan voor bistronomie"

Tweesterrenrestaurant de Slagmolen komt met een tweede zaak in kasteel Edelhof in Munsterbilzen. Niet topkok Bert Meewis zelf, maar zonen Giel en Klaas, zullen in de potten van het monument roeren. Tegen de zomer van 2023 hopen de twintigers een verfijnde bistro op gastronomische wijze uit bouwen. De stad wil tegen dan ook de volledige kasteelsite ombouwen tot toeristische kwaliteitplek.

De zoektocht naar een uitbater van kasteel Edelhof in Munsterbilzen is eindelijk afgerond en de uitkomst zal fijnproevers doen watertanden: Bert Meewis en zijn zonen Giel en Klaas nemen hun intrek in het 19de eeuwse monument. “Met de familie Meewis, uitbaters van sterrenrestaurant de Slagmolen in Oudsbergen, kiest Bilzen voor een uitbater op niveau”, zegt schepen van toerisme en lokale economie Bruno Steegen (Beter Bilzen). “Via een open marktraadpleging kon iedereen zich kandidaat stellen. Een objectieve jury koos unaniem voor de De Slagmolen. Met twee Michelinsterren horen ze tot de absolute top van ons land.”

Niet topchef Bert Meewis zelf, maar zijn zonen Giel en Klaas, zullen achter het fornuis staan te midden van de historische grandeur. “Mijn broer en ik droomden al langer van een tweede zaak waar we ons eigen ding konden doen”, vertelt Klaas. “In kasteel Edelhof brengen we de filosofie van De Slagmolen in een fris en toegankelijk jasje. We gaan voor het concept bistronomie: een bistro op gastronomische wijze."

VALENTIN_JACOBS

Wijnbeleving

Op de eerste verdieping zal je kunnen genieten van een fusie tussen gastronomie en gezellig tafelen", vult oudere broer Giel aan. "Mensen zullen er zowel terechtkunnen voor een betere zakenlunch, als een heerlijke avond uit. Kwaliteit en streekproducten staan centraal, net als in de slagmolen. Op het gelijkvloers komt een trendy bar met twee grote terrassen. Tot slot is er ook nog de ambitie om in de authentieke gewelfde kelders iets met wijnbeleving te doen.”

We willen een plek creëren waar inwoners en toeristen elkaar kunnen ontmoeten en waar unieke activiteiten georganiseerd worden.
Schepen Bruno Steegen (Beter Bilzen)

Met de aanstelling van de uitbater geeft Bilzen het startschot van de herbestemming van kasteelsite Edelhof als toeristische trekpleister. “De binneninrichting en het voorste deel van het park zullen opgewaardeerd worden door architect Michel Janssen”, duit schepen Steegen. “Maar we kijken ook naar het totaalplaatje: het kasteel, de speeltuin, het omliggende park en de vijver. We willen een plek creëren waar inwoners en toeristen elkaar kunnen ontmoeten en waar unieke activiteiten georganiseerd worden. De plannen zouden al binnen een viertal jaar uitgewerkt moeten zijn.”

Valentin_Jacobs

Meest gelezen