Arlette de Wals

Vandalen beschadigen columbarium op begraafplaats Boortmeerbeek: "Waar is het respect naartoe?"

In Boortmeerbeek hebben vandalen schade aangericht op de begraafplaats. Aan het columbarium vernielden ze foto's van overledenen en staken ze vaasjes met bloemen in brand. Van de daders is er voorlopig geen spoor.

Arlette de Wals kreeg gisteravond een telefoontje van iemand, die net de begraafplaats had bezocht. "Weet je dat er brand is gesticht aan het columbarium", vroeg men mij. "Maar ik wist nergens van en het was al donker, dus ik kon pas vanmorgen gaan kijken. Ik kreeg er kippenvel van", vertelt Arlette. "Er waren enkele vaasjes aan het columbarium in brand gestoken en gesmolten, ook die aan de gedenksteen van mijn ouders."

Schande

"Dit zijn verschrikkelijke vandalenstreken", vindt Arlette. "Het is een schande dat zoiets op een kerkhof kan gebeuren. Een paar jaren geleden werd al eens een marmeren beeldje gestolen, dat op het graf van mijn grootouders stond. Het is schandalig dat ze zelfs de dode mensen niet met rust kunnen laten. Waar is het respect naartoe", vraagt Arlette zich af.

Arlette heeft intussen de politie gecontacteerd. Die was via de burgemeester al op de hoogte gebracht van de feiten. "Men gaf me de raad om nog niets op te ruimen, want ze moesten nog komen kijken naar de schade en eventuele sporen vaststellen", aldus nog Arlette.

Meest gelezen