Vlaams Belang hekelt trage heraanleg Gedempte Zuiderdokken: "Ramp voor handelaars en buurtbewoners"

Vlaams Belang Antwerpen voerde vandaag actie met de slogan "Onze kaaien naar de haaien". De partij hekelt de heraanleg van de Vlaamse- en Waalsekaai die al jaren aansleept. "De stad moet een premie geven aan horeca- en winkeluitbaters die niet bereikbaar zijn", zegt Filip Dewinter.  

Enkele politici van Vlaams Belang hebben vandaag actie gevoerd aan de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Met de slogan "Onze kaaien naar de haaien" hekelt de partij de trage heraanleg van de buurt. "De werken aan de Vlaamse- en Waalsekaai duren nu al drie jaar en zullen nog tot 2023 duren. Dat is dramatisch voor de middenstanders en horecauitbaters in de buurt", zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang). "Dat de bovengrondse parking verdwijnt voor een park is een goede zaak voor de buurt. Maar wie zal dit overleven? Daarom pleiten wij voor een minder-hinderpremie op stedelijk niveau. De stad moet handelaars en horecazaken vergoeden die door de werkzaamheden onbereikbaar zijn."

Dit is wanbeleid van de stad. Wij verlaten met onze winkel de Vlaamsekaai na 26 jaar

David Van Loo, meubelzaak Divani

In een reactie aan onze redactie laat schepen Koen Kennis (N-VA) weten dat de buurt uitgebreid geïnformeerd is over de werkzaamheden. Er is volgens het kabinet ook meermaals overlegd met de handelaars. Tot slot benadrukt schepen Kennis dat het omleidingsplan geen extra verkeershinder veroorzaakt.

Meubelzaak verhuist

David Van Loo, zaakvoerder van meubelzaak Divani op de Vlaamsekaai, spreekt de boodschap van Kennis met klem tegen. "De coördinatie van de werkzaamheden laat te wensen over. Ik heb schepen Kennis daar op verschillende vergaderingen voor gewaarschuwd. Toen zei de schepen ronduit: als er zaken failliet gaan, dan is dat de vrijemarktwerking. Je moet het maar durven als schepen voor middenstand. Helaas stel ik vast dat er niet in fases wordt gewerkt. Alles gebeurt tegelijkertijd, er is geen signalisatie en de klanten blijven weg. Dit is wanbeleid. Na 26 jaar verhuizen wij met onze meubelzaak naar Brussel, weg van de Vlaamsekaai. En er zijn nog collega's in de buurt die gaan sluiten", aldus Van Loo.

Meest gelezen