Voka Limburg geen voorstander van telewerk: "Zet in op een derde prik en de coronapas op de werkvloer"

Vanaf vandaag wordt telewerk opnieuw aangemoedigd maar werkgeversorganisatie Voka Limburg is daar geen voorstander van. Die willen extra inzetten op vaccinatie en de coronapas: "Meer telewerk is geen oplossing voor het probleem dat zich nu stelt", klinkt het.

“Wij zijn geen vragende partij en ook geen voorstander van de oproep van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om meer te gaan telewerken. De werkafspraak is iets tussen werkgever en werknemer en daar hoeft de politiek zich niet mee te moeien”, zegt Johann Leten van Voka Limburg.  “Het is bovendien belangrijk dat we verder blijven inzetten op vaccinatie. Uit de cijfers is op te maken dat vooral de mensen die niet gevaccineerd zijn, getroffen zijn. De symptomen zijn veel minder bij mensen die wel gevaccineerd zijn. Meer telewerk is geen oplossing voor het probleem dat zich nu stelt.”

Laat die derde prik gebeuren in bedrijven net zoals de griepspuit

Johann Leten, Voka Limburg

De werkgeversorganisatie is dan weer wel te vinden voor de coronapas en een derde prik: "Wij pleiten voor de coronapas. Gebruik die op de arbeidsvloer en zet in op die derde prik. En laat die in bedrijven gebeuren net zoals de griepspuit. Als we de vaccinatie naar boven halen, heeft telewerk geen zin. We hebben verder in het verleden vastgesteld dat door telewerk de productiviteit verminderde en dat ook werknemers zelf in de problemen raakten omdat ze van hun plaats vervreemden en er te weinig afwisseling was."

Meest gelezen