Westerlo roept inwoners op tot voorzichtigheid: nooit zoveel coronabesmettingen als afgelopen week

Het aantal coronabesmettingen in Westerlo was nooit zo hoog als de afgelopen week. De gemeente roept zijn inwoners daarom extra op om voorzichtig te zijn. De scholen gaan vandaag wel gewoon weer open na de herfstvakantie. Er zijn wel enkele klassen nog in quarantaine door clusterbesmettingen op twee gemeentescholen. 

Het aantal coronabesmettingen piekt in Westerlo naar ongekende hoogten, schrijft de gemeente op haar website. Er werden 364 nieuwe besmettingen geteld op 14 dagen. Dat zijn de hoogste cijfers ooit voor de gemeente.

Schepen voor Gezondheid Clyde Tai-Apin (CD&V) heeft er niet meteen een verklaring voor. "We zijn een vrij groene gemeente, waar heel wat activiteiten plaatsvinden. Er zijn veel sportclubs en andere verenigingen", zegt hij. "We weten niet precies hoe het komt, maar als je ergens met een superverspreider zit, dan kan het zijn dat het vertrekt. Als dat dan te laat gedetecteerd wordt, dan kunnen al veel mensen besmet zijn."

Westerlo roept daarom zijn inwoners nog eens extra op om voorzichtig te zijn en zich goed aan de maatregelen te houden. 65-plussers worden ook uitgenodigd om zeker een derde vaccin te halen in het vaccinatiecentrum in De Zoerla.

Scholen

De scholen gaan vandaag wel allemaal weer open, na overleg met CLB en de voorzitter van de eerstelijnszone. Er zijn wel nog enkele klassen in quarantaine, omdat er op de gemeentescholen twee besmettingsclusters zijn. 

Wie symptomen van een coronabesmetting heeft, wordt gevraagd om een zelftest te doen of om zich te laten testen.

 

Meest gelezen