Facebook Udo

Zanger Udo is bang voor annulering van concerten door nieuwe coronagolf: "Niet overdreven angstig zijn"

De culturele sector maakt zich zorgen over het lokale coronabeleid van sommige gemeentebesturen, nu de coronabesmettingen opnieuw sterk toenemen. Ze zijn bang dat lokale besturen voorstellingen of concerten zullen annuleren. "We houden allemaal ons hart vast", zegt zanger Udo.

"Ik vind dat sommige beslissingen lijken op paniekvoetbal", zegt zanger Udo op Radio 2 Vlaams-Brabant. "We zijn binnen onze sector volwassen genoeg om alles veilig te organiseren. Vergeet ook niet dat sommige collega's zwarte sneeuw hebben gezien tijdens de voorbije lockdowns. Opnieuw voorstellingen annuleren zou voor hen dramatisch zijn." 

"We houden allemaal ons hart vast",  vertelt Udo. "We willen niet opnieuw in een lockdown belanden. We willen dat iedereen rustig blijft en zaken op een verantwoorde manier organiseert. We moeten niet overdreven angstig zijn. Laat ons positief blijven alsjeblief", vraagt de zanger.

Beluister hier het gesprek met Udo of lees verder onder de foto.

Op 10 december begint Udo aan een reeks kerstshows. De eerste vindt plaats in de stadsfeestzaal van Aarschot. "Ik ga daar samen optreden met Scaletta (het jeugdkoor van Scala, red.), Belle Perez, Tine Embrechts en Marijn Devalck. Ik hoop dat die concerten gewoon kunnen doorgaan. Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt, lukt het wel", besluit Udo.  

Meest gelezen