Radio 2

Zottegem plant 6.000 bomen, Bosgroepen Oost-Vlaanderen: "Bedoeling om deze winter 150.000 bomen te planten"

Bosgroep Vlaamse Ardennen heeft afgelopen weekend meegeholpen met de aanplanting van 6.000 bomen op gronden van privé-eigenaars in Zottegem. Daarmee is het plantseizoen in Oost-Vlaanderen officieel van start gegaan. "Wij ondersteunen boseigenaars en eigenaars van weides of landbouwgebieden zoveel mogelijk", zegt coördinator Hans Scheirlinck.

Dit weekend zijn er 6.000 bomen aangeplant in de Steenbergse Bossen in Zottegem. Die aanplanting komt er dankzij een samenwerking tussen Bosgroep Vlaamse Ardennen en private boseigenaars en eigenaars van weides en landbouwgronden. "Het gaat voornamelijk over bomen als zomereik, linde, haagbeuk en struikenranden rond het bos. Dat is zeer interessant voor de fauna en flora die daar een plekje in vinden", klinkt het bij coördinator Hans Scheirlinck. 

Aftrap van plantseizoen

De aanplanting in Zottegem is slechts de aftrap van het plantseizoen in Oost-Vlaanderen. Alle bosgroepen in Oost-Vlaanderen zijn van plan om deze winter minstens 150.000 bomen te planten. Hans Scheirlinck: "Er zijn tientallen boseigenaars, of eigenaars van landbouwgrond of weides, die meehelpen aan de uitbreiding van onze bossen. Wij ondersteunen hen daarin."

Met de aanplanting van de bomen hoopt Scheirlinck natuurgebieden te verbeteren. "De Steenbergse Bossen zijn een mooi voorbeeld van ons project", zegt hij. "Ze maken deel uit van een groot Europees natuurnetwerk. Door de aanplanting van de bomen hopen we dat netwerk te versterken."

Meest gelezen