myposter GmbH

650 teddyberen van Simone (85) zoeken nieuwe thuis: "Het liefst doe ik ze samen weg, dan heb ik er minder hartzeer van"

Een opmerkelijke oproep van Simone Schoofs (85), die in een assistentiewoning in Zandhoven woont: ze is op zoek naar een nieuwe thuis voor haar grote collectie teddyberen. Het zijn er maar liefst 650. De collectie groeide in de loop der jaren aan, maar nu wil Simone er een nieuwe eigenaar voor vinden. 

"Ik had graag kindjes gehad maar ik heb er geen gekregen", vertelt Simone."Een vriendin troostte me en gaf me een beer. Doordat ik het triestig vond dat die beer alleen zat, heb ik er een tweede gekocht in een speelgoedwinkel. Met kerst of verjaardagen kreeg ik van andere mensen telkens een beer cadeau. Zo is dat gegroeid."

De beren zitten verspreid in de assisentiewoning van Simone, in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven, een deel ervan zit in kartonnen dozen. "Ik ben heel dankbaar dat ik hier terecht kon met mijn (echte) hondjes en met al mijn pluchen beren. Ooit komt er een moment dat ik er niet meer ben, daarom ben ik nu op zoek naar iemand die de teddyberen wil overnemen. Liefst één iemand, dan zou ik er minder hartzeer van hebben."

Het zijn mooie, dure beren die eigenlijk niet bedoeld zijn om mee te spelen, sommigen kostten 675 euro

Simone Schoofs, berenverzamelaar

Eén beer zal Simone nooit wegdoen. "Dat is mijn grootste beer, Luc, die heb ik gekregen drie dagen voor mijn man gestorven is. Dat is een herinnering." Gratis wil Simone de beren niet weggeven. "Ik wil ze aan een schappelijke prijs wegdoen, maar niet gratis. Het zijn mooie, dure beren die eigenlijk niet bedoeld zijn om mee te spelen. Sommige exemplaren kostten 27.000 Belgische frank (675 euro). Het zou me te veel pijn doen om ze daarna ergens in een vuilnisbak te zien liggen."

Geïnteresseerden mogen een kijkje gaan nemen in de serviceflat van Simone Schoofs in Zandhoven, maar je maakt wel best eerst telefonisch een afspraak. 

Meest gelezen