ROBIN UTRECHT

Apothekers in Vlaams-Brabant zamelen verzorgingsproducten in voor daklozen

Zowel in de regio Halle-Vilvoorde als in de regio Leuven kan je bij verschillende apothekers verzorgingsproducten binnenbrengen zoals douchegels of handcrèmes. Die producten worden ingezameld voor daklozen die tijdens de koude wintermaanden overnachten in de winteropvang van Vlaams-Brabant.

"Iedereen heeft wel verzorgingsproducten in zijn badkamer staan die hij niet gebruikt", zegt Margo van Camp van het Brabants Apothekers Forum. "Bijvoorbeeld douchezeep, shampoo, een haarborstel, hand-of voetcrème. Dat zijn producten die voor ons heel gewoon zijn maar die voor dakloze mensen een verschil maken. Mensen die thuisloos zijn hebben veel leed en als ze zich kunnen verzorgen, gaan ze zich beter voelen."

Winteropvang

De producten kunnen ingeleverd worden bij verschillende apothekers in Vlaams-Brabant. "Je kan de producten deponeren in een inzamelbox bij de apotheker. Wij zorgen er dan voor dat die bij het CAW terechtkomen, de organisatie die de winteropvang in Vlaams-Brabant organiseert. Zij maken pakketten van de producten en delen die uit aan de daklozen en thuislozen. We vragen wel dat de verzorgingsproducten ongeopend zijn", voegt van Camp er nog aan toe. 

De deelnemende apotheken zijn terug te vinden op deze website. De actie loopt tot eind januari.  

Meest gelezen