Nicolas Maeterlinck

Zorgsector wordt opgeroepen om zich te laten vaccineren tegen de griep

Al wie in de zorg werkt, wordt opgeroepen zich te laten vaccineren tegen de griep. Het Gentse ziekenhuis AZ Jan Palfijn is vanmorgen begonnen met een grote vaccinatieronde bij het personeel. Eén van de eersten die een prik kreeg, is viroloog Steven Van Gucht. Met de campagne wil het ziekenhuis 80 procent van het personeel intenten tegen griep.

Om de vaccinatie vlot te laten verlopen kiest het ziekenhuis ervoor om de vaccinatie in de vorm van een 'streetfight' te laten verlopen. Het ziekenhuis is ingedeeld in verschillende 'straten' en die nemen het tegen elkaar op. Zo hoopt het AZ Jan Palfijn om de vaccinatiegraad tot 80 procent te brengen.

BEKIJK: "Het journaal" maakte deze reportage in het AZ Jan Palfijn.

Videospeler inladen...

Vaccinatiemoeheid?

Het ziekenhuis heeft een reputatie hoog te houden. Bij de coronavaccinatie liet maar liefst 97 procent van het ziekenhuispersoneel zich vaccineren. Vorig jaar liet 78 procent zich vaccineren tegen de griep. Dokter Louis Ide van de dienst infectiecontrole vreest voor vaccinatiemoeheid bij het personeel. 

“Maar ook nu zetten we alles op alles om onze patiënten en onszelf maximaal te beschermen tegen de griep. De griepprik wordt elk jaar gratis voorzien voor alle artsen, medewerkers en vrijwilligers, maar blijft een eigen en vrije keuze. Griep is eigenlijk een onderschat virus, elk jaar sterven er nog mensen aan de griep. Vaccinatie is de enige manier om je ertegen te beschermen. Dat weten heel wat mensen intussen wel (knipoog).”

De eerste die zich vandaag heeft laten vaccineren tegen de griep was viroloog Steven Van Gucht. Hij roept iedereen op om hetzelfde te doen.

Meest gelezen