Chocoladefabriek in Aalst wordt dubbel zo groot, zal op groene energie draaien en werft aan

Het voedingsbedrijf Puratos heeft grootse plannen met haar chocoladefabriek Belcolade in Erembodegem: de fabriek gaat uitbreiden en zal daarbovenop, "als eerste chocoladefabriek ter wereld", volledig op groene energie draaien. Om daarin te slagen zijn nieuwe werkkrachten nodig, en dus is het bedrijf op zoek naar 100 nieuwe werknemers. Puratos investeert 120 miljoen in de uitbreiding en vergroening. "Dat is de grootste investering ooit, onze capaciteit wordt bijna verdubbeld", verklaart directeur Youri Dumont.

Puratos investeert 120 miljoen euro in chocoladefabriek Belcolade in Aalst, om zo de productiecapaciteit van de site te verdubbelen, en over te schakelen op hernieuwbare energie. "Op onze volledige site, dus het bestaande gebouw en het gebouw dat er bijkomt, zullen we gaan werken met hernieuwbare energie. We doen dat door onder meer zonnepanelen en een warmtepomp te installeren", weet directeur Youri Dumont. Bovendien zal 90 procent van de waterbehoefte van de site worden voorzien op basis van opgevangen regenwater.  

100 nieuwe aanwervingen

Doordat de productiecapaciteit wordt uitgebreid, heeft het bedrijf nood aan nieuwe werknemers. "Bijvoorbeeld mensen die de productielijnen of de verpakkingslijnen gaan aansturen", vertelt Dumont. "We zoeken vooral technische profielen. Die zoeken we eigenlijk altijd, maar door de investering zullen we er nog meer nodig hebben." 

We zoeken vooral technische profielen

Youri Dumont, directeur bij Puratos

In totaal zal het bedrijf 100 mensen aanwerven. "Wie geïnteresseerd is en het juiste profiel heeft, mag ons zeker al contacteren. Maar we gaan vooral beginnen aanwerven vanaf het najaar van 2022, zodat die mensen onmiddellijk inzetbaar zijn in juni 2023, wanneer de lijnen in de nieuwe fabriek klaar zijn", besluit Dumont.

Meest gelezen