Belga

Controles op vrachtvervoer in provincie Antwerpen: ruim 1 op de 5 chauffeurs rust te weinig

Ruim één op de vijf vrachtwagenchauffeurs rijdt nog te vaak aan één stuk door zonder af en toe te rusten. Dat blijkt uit de resultaten van een speciale controleactie op vrachtverkeer die de federale politie vorige maand deed in de hele provincie Antwerpen. In totaal werden op ruim twee weken tijd 560 inbreuken vastgesteld. 

Van 11 tot 29 oktober heeft de federale politie intensieve, gerichte controles gedaan op vrachtverkeer in de provincie Antwerpen. Het was al de derde keer dit jaar dat zo'n actie plaatsvond. In februari werden ruim 700 inbreuken vastgesteld, in mei bijna 900 en nu 560. 

Het gaat om rij- en rusttijden die niet gerespecteerd worden, maar ook om telefoneren achter het stuur en geen gordel dragen. 

Dit is de vierde actie op twee jaar tijd en het aantal inbreuken blijft vrij hoog

Jean-Claude Gunst, directeur-coördinator van het arrondissement Antwerpen

Zeker één op de vijf chauffeurs neemt te weinig pauzes tijdens het rijden. Hoofdcommissaris Jean-Claude Gunst, directeur-coördinator van het arrondissement Antwerpen, doet dan ook een oproep aan hen. "Doe het voornamelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van de andere weggebruikers. Het zal maar gebeuren dat je oververmoeid achter het stuur zit, in slaap valt en op die manier een zwaar verkeersongeval veroorzaakt met dodelijke slachtoffers."

Gunst geeft meteen aan dat er nog controles zullen volgen. "Dit is nu op twee jaar tijd de vierde actie die we organiseren en we stellen vast dat het aantal inbreuken toch wel vrij hoog blijft. Dat betekent dus dat we er op moeten blijven inzetten."

Meest gelezen