Foto: Jef Berhin

Dit jaar opnieuw Wintermagie in Tienen mét feestelijke opening van vernieuwde Grote Markt

Het eindejaarsevenement Wintermagie in Tienen gaat opnieuw door, na een jaar onderbreking door corona. En het wordt een speciale editie want de start van Wintermagie valt samen met de opening van de vernieuwde Grote Markt van Tienen. 

"Wintermagie is het begin van een mooie eindejaarsperiode in Tienen", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Het is lang moeilijk geweest door corona, maar nu gaan we weer voorzichtig genieten. Op het moment dat de kerstmarkt opengaat in het weekend van 10 tot 12 december, gaat ook de vernieuwde Grote Markt open. We vieren dat met een dj en een prachtig licht- en vuurspektakel. In tegenstelling tot andere jaren staat de kerstmarkt ook op de Grote Markt. We zijn fier op onze nieuwe Grote Markt en willen die aan iedereen laten zien."

Voor de start van Wintermagie willen ze in Tienen ook nog even stilstaan bij de coronacrisis. "Op donderdag 9 december is er een herdenkingsmoment voor de coronaslachtoffers", vertelt schepen Wim Bergé. "We gaan een groot applaus geven voor de verzorgers die zich hard inzetten tijdens de coronaperiode. En er zullen teksten voorgelezen worden van mensen die dierbaren verloren zijn."

Wintermagie in Tienen loopt van vrijdag 10 december tot en met 9 januari 2022. 

Meest gelezen