Geen schoolbezoeken in Huis van de Sint in Sint-Niklaas: "Te veel coronabesmettingen in lagere scholen"

Omdat het coronavirus nog sterk de ronde doet in de lagere scholen vindt de Sint het beter om geen grote klasgroepen te ontvangen in zijn Huis van de Sint in Sint-Niklaas. Individuele bezoeken kunnen wel met een covid safeticket en inschrijving vooraf.

In 'normale' omstandigheden ontvangt het Huis van de Sint zo'n 30.000 bezoekers die komen kijken hoe de Sint woont en leeft als hij in Oost-Vlaanderen is. Dit jaar zullen er nog wel enkele duizenden kinderen langs komen, maar scholen ontvangen in grote groepen, dat is een risico op coronabesmettingen, en dat vermijdt de Sint liever. 

Covid Safe Ticket

Omdat het coronavirus in de basisscholen nog welig tiert is de Sint liever voorzichtig, zegt Geert Vandenhende van het Sint-Nicolaasgenootschap. De scholen kunnen gebruik maken van het digitale aanbod om over de Sint te vertellen. Kinderen kunnen wel met hun gezin langs komen, als de volwassenen een covid safe ticket kunnen tonen en zich vooraf inschrijven. Dat moet vanaf 16 jaar.  Een bezoek aan het Huis van de Sint kan vanaf 20 november. De Zwarte Pieten zullen een mondmasker dragen. De Sint zal de bezoekers begroeten op afstand op het balkon.

Meest gelezen