Foto Radio2

Leedse burgemeester Uyttendaele geeft in 2022 sjerp door aan Geertrui Van de Velde 

Burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) geeft in januari zijn functie door aan Geertrui Van de Velde (CD&V). De burgemeester zet zijn ambt vroegtijdig stop om gezondheidsredenen. "Het is een emotionele beslissing, maar je moet eens de klik maken." 

Gezondheidsproblemen nopen de burgemeester van Lede ertoe om zijn ambt vroegtijdig stop te zetten. Hij heeft zijn ontslag ingediend. Op 10 januari zal Geertrui Van de Velde hem opvolgen als burgemeester. Zij is nu schepen van sociale zaken en voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst. Wie haar opvolgt is nog niet bekend. 

9 jaar burgemeester

Uyttendaele was 9 jaar lang burgemeester van de gemeente en hij was ook 12 jaar lang OCMW-voorzitter. "Vorig jaar was een moeilijk jaar qua gezondheid, ik ben 3 keer geopereerd, waaronder een open hartoperatie", legt Uyttendaele uit. Hij was na de operaties 4 maanden thuis en nam begin dit jaar zijn functie weer op op vraag van zijn partij CD&V.

De cardioloog gaf mij de stille wenk om ermee op te houden, in het naar huis rijden heb ik de klik gemaakt"

Roland Uyttendaele

Maar de gezondheidsperikelen deden hem beslissen om zijn functie op te geven. "Ik heb gisteren nog met mijn cardioloog gepraat en hij gaf mij de stille wenk om er mee op te houden. Het is met pijn in het hart en een emotionele beslissing, maar in het naar huis rijden heb ik de klik gemaakt. ik word volgend jaar 71 jaar."

Toch een feestje

Veel zal afhangen van corona, maar normaliter zal er wel iets voorzien worden voor het afscheid, hoopt de burgemeester. "Iedereen weet dat ik graag eens uit de bol ga. Er was een grote opkomst toen ik het meedeelde aan het personeel en ik heb beloofd dat we toch nog een fuifje of zo gaan doen. Ons personeel verdient een goed feest!" 

Meest gelezen