Gemeente Anderlecht ontslaat vier personeelsleden na mogelijke fraude met rijbewijzen

In Anderlecht zijn vier personeelsleden van het gemeentebestuur ontslagen. Ze zouden op grote schaal fraude gepleegd hebben met Europese en Belgische rijbewijzen. Die zouden ze tegen betaling hebben uitgereikt. Verschillende andere personeelsleden van de gemeente zijn geschorst in afwachting van het onderzoek. 

Eind 2019 kwam er een anonieme klacht binnen over fraude bij het gemeentebestuur van Anderlecht. Daar zouden tegen betaling Europese en Belgische rijbewijzen uitgereikt worden. Er volgde een intern onderzoek. Het dossier werd overgedragen aan de procureur en de korpschef van de politiezone Zuid zodat alle betrokken instanties konden samenwerken. 

Vorige week waren er ook nog verschillende huiszoekingen. Die hebben nu geleid tot het ontslag van vier personeelsleden van het gemeentebestuur van Anderlecht. Zij werden gisteren op staande voet ontslagen. En daarnaast zijn ook nog verschillende andere personeelsleden geschorst in afwachting van het onderzoek. 

Meest gelezen