Google investeert 500 miljoen euro in ons land om datacenters uit te breiden

Google gaat zijn datacenters in ons land verder uitbouwen en investeert daarvoor 500 miljoen euro. Naast de bestaande site in Saint-Ghislain komt er een nieuw datacenter in de buurt van Charleroi. Google doet de investering om het toegenomen internetverkeer te ondersteunen. In totaal heeft de Amerikaanse technologiereus al bijna 3 miljard euro geïnvesteerd in ons land.

Als je een video bekijkt op YouTube of je checkt je nieuwe berichten op Gmail, dan is de kans groot dat je via één van de datacenters van Google passeert. Omdat we dat met z'n allen meer en meer doen, investeert de Amerikaanse technologiereus 500 miljoen euro extra in de uitbreiding van zijn site in Saint-Ghislain, in de provincie Henegouwen.

Dat datacenter wordt gebruikt om het Europese internetverkeer van Google met elkaar te verbinden. Naast de uitbreiding in Saint-Ghislain, komt er ook nog een nieuw datacenter in de buurt van Charleroi.

"Digitale pioniers"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) is tevreden dat Google blijft investeren in ons land. "Deze nieuwe investering is geweldig nieuws en bevestigt onze positie als digitale pioniers", zegt hij in een persbericht. "België speelt in Europa een leidende rol als het gaat om de uitbouw van de groeiende digitale economie die heel wat nieuwe jobs creëert. Onze knowhow en goed opgeleide werkkrachten zorgen ervoor dat dienstenleveranciers zoals Google en verschillende start-ups hier blijven investeren en uitbreiden."

BEKIJK: Google maakte deze video van het nieuwe datacenter:

Videospeler inladen...

Ook Frédéric Descamps, die bij Google verantwoordelijk is voor de datacenters, denkt dat de investering de regio ten goede zal komen. “Met de uitbreiding van meer dan 500 miljoen euro die we vandaag doen, komt onze totale investering op bijna 3 miljard euro. Daarenboven leveren we actieve ondersteuning aan lokale ngo’s en verenigingen, scholen en ondernemingen in de regio rond Saint-Ghislain en Bergen.”

Naast de site in Saint-Ghislain is Google ook van plan om in de buurt van Charleroi een nieuw datacenter te bouwen. Daarvoor heeft het onlangs een site van 5 hectare aangekocht.

Meest gelezen