Marco Borsato woonde met burn-out bij moeder, heeft nu latrelatie met Leontine: "Liefde niet meer opofferen voor succes"

In "Het huis" van Eric Goens heeft de Nederlandse hitzanger Marco Borsato zijn ziel bloot gelegd. Borsato had de voorbije jaren een hele hap te verwerken: de dood van vader Roberto, een faillissement waarbij 30 miljoen verloren ging, een relatiebreuk en een burn-out. Hij zocht en vond een veilige haven bij zijn moeder, Mary de Graaf. Meer nog: na een breuk van een jaar heeft hij nu een latrelatie met zijn ex-vrouw Leontine.

Een vat vol emoties werd geopend vanavond. De 53-jarige Borsato trok zich meer dan een jaar zoveel mogelijk terug uit de schijnwerpers. Hij was overwerkt. "Ik was mijn kracht en energie kwijt, mijn joie de vivre. Ik hield niet meer van de man die ik zag in de spiegel. Het is een cirkel naar beneden. Als er te veel na elkaar gebeurt, worden je gedachtes beïnvloed", verwoordt hij zijn donkere gedachten. Borsato bracht de dagen letterlijk door in zijn bed en was tot niets meer in staat. Hij leefde als een kluizenaar.

Ik ben een man van 53 en was terug een kind

Marco Borsato en moeder Mary woonden samen

Toch blijkt zijn levensmotto terug "alles komt goed", niet toevallig de lijfspreuk van zijn excentrieke moeder Mary (76). Bij haar ging hij de rust opzoeken. Mary is een erg aanwezige en toegewijde figuur: een spraakwaterval, je krijgt er geen speld tussen.

"Ik ben geen moeder die zich gaat bemoeien of ze gaat betuttelen. Mijn doel was: lief voor hem zijn en hem weer op de rails krijgen. Ik heb hem álle rust gegeven die hij echt nodig had. Het is dan een kwestie om niet zoveel te zeggen, maar om te luisteren", vertelt ze voor het eerst over die moeilijke periode op tv. "Het grappige was: ik ben een man van 53 en was terug een kind. Ook fijn om voelen", ziet Borsato het. 

Ik heb de volledige verantwoording genomen (in die brief aan Leontine)

Marco Borsato over de brief die veel in gang heeft gezet

De zanger woont intussen opnieuw alleen in Alkmaar.  Hij vertelt in "Het huis" dat hij nu een latrelatie heeft met zijn ex-vrouw Leontine. De twee zijn dan wel gescheiden, Borsato blijft haar consequent "vrouw" noemen, of "de vrouw met wie hij oud wil worden".

De toenadering kwam er na een lange brief die hij vorige kerst schreef. Die liet hij bezorgen via hun zoon. "Ik heb in die brief op geen enkele manier naar haar gewezen, want je vindt zelf altijd dat er twee kanten zijn aan een verhaal. Ik heb de volledige verantwoording genomen voor wat ik gedaan heb en heb haar erkenning gegeven voor haar verdriet. Dat heeft veel voor ons gedaan." 

Borsato wil niet meer stappen in de zogenoemde ratrace (een te druk en overweldigend leven, red;). "Ik kies elke dag opnieuw wat wel of niet te doen. Kan niet bestaat niet. Ik ga niet meer mijn gezin en liefde opofferen voor het succes. Nooit meer."

Meest gelezen