Videospeler inladen...

Hevige brand bij metaalverwerkend bedrijf in Geel, geen gewonden

Er woedt een hevige brand bij een metaalverwerkend bedrijf op de grens van Geel met Eindhout (Laakdal). Niemand raakte gewond. Er is veel rook en de brandweer vraagt buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden. 

De brand brak uit bij metaalverwerkend bedrijf HKS op Eindhoutseheide, op de grens van Geel (Winkelomheide) met Eindhout, bij Laakdal. Het vuur ontstond in een grote afvalberg met schroot. "We hebben het vuur onder controle proberen te krijgen met bluswater bij het bedrijf zelf", zegt Bart Cools van brandweerzone Kempen, "maar dat bleek onvoldoende. Daarom gebruiken we nu water uit het Albertkanaal. We krijgen assistentie van medewerkers van het bedrijf zelf met zwaar materieel. De hoop met metaalafval moet uit elkaar worden gehaald en gekoeld worden."

Grote rookpluim

Een grote rookpluim drijft richting Zittaart en Winkelomheide. Uit voorzorg vroeg de brandweer aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. "Uit de eerste metingen blijkt dat we geen negatieve effecten mogen verwachten", zegt Cools, "maar we moeten voortdurend blijven monitoren. Over enkele uren verwachten we oostenwind, en dan zal de rook richting Stelen drijven."

Ook in het verleden brak al brand uit bij het bedrijf. "Dat is eigen aan dit type van bedrijf. Als je metaal fijn versnippert en die dan verzamelt op een grote hoop, kunnen makkelijk branden ontstaan", besluit Cools. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen