Jasper Jacobs

Man (50) veroordeeld tot 12 jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw

In Antwerpen heeft de correctionele rechtbank een man van 50 veroordeeld voor de moordpoging op zijn ex-vrouw. De man had haar proberen te wurgen in hun woning in Deurne. Hij is veroordeeld tot 12 jaar cel en moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen. 

Na 27 jaar huwelijk had de vrouw in september vorig jaar beslist om een einde te maken aan de relatie. Toen ze enkele weken later terug ging naar hun woning aan de Van Heetveldelei in Deurne, viel haar man haar langs achter aan. Hij probeerde haar te wurgen met een elektriciteitskabel. Uiteindelijk verwittigde hij op aanraden van zijn broer zelf de hulpdiensten. 

Uit onderzoek bleek dat de man op het internet informatie had opgezocht over wurging en over het leven in de gevangenis. Volgens de rechtbank was dat het bewijs dat de moordpoging vooraf gepland was. De vrouw lag twee dagen in coma maar herstelde lichamelijk goed. Emotioneel heeft ze het nog altijd erg zwaar, net als hun vier kinderen. De vrouw krijgt een schadevergoeding van 3.500 euro.  

Meest gelezen