ROBIN UTRECHT

Secundaire scholen voeren spontaan mondmasker opnieuw in: "We willen afstandsonderwijs zo veel mogelijk vermijden"

In sommige middelbare scholen worden hier en daar opnieuw mondmaskers ingevoerd terwijl dat eigenlijk niet verplicht is. Steeds meer personeelsleden en leerlingen zitten thuis omdat ze besmet zijn of omdat ze een hoog risicocontact hadden. "We willen zo veel mogelijk leerlingen in school houden. Daarom voeren we zelf het mondmasker weer in", klinkt het. 

Enkele weken geleden voerde de secundaire school Sint-Elisabeth in Wijchmaal (Peer) al opnieuw de mondmaskers in. En intussen is het mondmasker ook weer terug bij het VIIO in Tongeren. De scholen willen zo besmettingen en quarantaines bij leerlingen en leerkrachten zo veel mogelijk voorkomen. 

Inzetten op maximaal onderwijs op school

"We hebben het afgelopen jaar te veel afstandsonderwijs moeten doen en willen dit jaar inzetten op maximaal onderwijs op school", zegt directeur Guy Voets van het VIIO. "Als er besmettingen zijn in een klas, moeten ook andere leerlingen in quarantaine. En ook de testprocedure vraagt wat tijd. Daardoor zijn leerlingen snel enkele dagen afwezig. En dat willen we zo veel mogelijk vermijden. Daarom hebben we beslist, na overleg met collega's en het Comité Preventie op het Werk, het mondmasker zelf opnieuw in te voeren."

Geen negatieve reacties

"We hebben geen negatieve reacties gehad op onze beslissing om het mondmasker opnieuw in te voeren", gaat Voets verder. "Niemand draagt graag een mondmasker maar we horen nu wel van personeel, ouders en leerlingen dat ze het een goede zaak vinden en dat ze zich, door dat mondmasker opnieuw te verplichten, heel wat veiliger voelen."

Meest gelezen