radio 2

Leuvense frituuruitbater stopt samenwerking met Deliveroo en Uber Eats: "Moderne slavernij"

Frituuruitbater David Nijs uit Kessel-Lo ziet een samenwerking met de koerierbedrijven Deliveroo en Uber Eats niet meer zitten. Volgens David worden de fietskoeriers die eten rondbrengen, uitgebuit. Hij spreekt van moderne slavernij. 

Volgens frituuruitbater David Nijs werken de mensen bij de twee koerierbedrijven tegen een hongerloon. Ze zijn dikwijls ook niet verzekerd. Na een reportage in Terzake op Canvas besloot Nijs de samenwerking met Deliveroo en Uber Eats stop te zetten. Hij vraagt aan zijn collega's om hetzelfde te doen. "Alleen bereik ik niets, samen staan we sterker", aldus David. Een bericht aan het raam van zijn frituur informeert de klanten over zijn boycotactie. 

Beluister hieronder het gesprek met frituuruitbater David:

Meest gelezen