Winterpret Brussel is terug en breidt uit naar Ter Kamerenbos, de Marollen en Laken

Het eindejaarsevenement Winterpret in Brussel gaat dit jaar opnieuw door en zal verspreid worden over verschillende wijken van de stad. Vorig jaar werd Winterpret geannuleerd wegens corona. Bezoekers zullen dit jaar wel een mondmasker moeten dragen.

"Dit is de twintigste editie van Winterpret", vertelt Brussels schepen Delphine Houba (PS). "We staan dit jaar niet alleen op de Grote Markt en het Sint-Katelijneplein, maar ook in De Marollen, het Ter Kamerenbos, Neder-over-Heembeek en Laken. Op de Grote Markt zal opnieuw een kerstboom staan en er komt een ijspiste op het De Brouckèreplein. Het thema dit jaar is de trein en reizen en dat zal je merken aan de programmatie."

De stad vindt het belangrijk dat het evenement kan doorgaan en daarom worden coronamaatregelen genomen. Bezoekers zullen een mondmasker moeten dragen en voor de ijspiste heb je een coronapas nodig. "We willen ook buitenlandse toeristen aantrekken", zegt Houba. "Dit is belangrijk voor de werkgelegenheid in Brussel en voor de winkels, de horeca en de hotels."

De Brusselse hoteluitbaters zijn blij dat Winterpret kan doorgaan. "Dit is heel goed nieuws voor onze sector", zegt Rodolphe Van Wayenbergh van de Brusselse hotelsector. "In een normaal jaar zitten onze hotels vol tijdens Winterpret en we hopen ook dit jaar op veel reservaties, maar we merken dat door corona mensen afwachten en last minute een verblijf boeken."

Winterpret in Brussel vindt plaats van 26 november tot 2 januari 2022. 

Meest gelezen