Pexels

Politie valt pand binnen in Pelt op zoek naar synthetische drugs

Rond 5 uur vanmorgen is de politie binnengevallen in een pand in Pelt op zoek naar synthetische drugs. Daar werden twee verdachten gearresteerd. Tegelijkertijd gebeurden er ook invallen in het Nederlandse Bergeijk, Utrecht en Eindhoven. Het was een gecoördineerde actie met de Nederlandse politie. 

In totaal namen er zo'n 25 Belgische agenten deel aan de operatie, in Nederland werden er 250 ingezet. De verdachten zijn tussen de 20 en 34 jaar. De hoofdverdachte is een 32-jarige man uit Bergeijk. Er zijn intussen tien arrestaties verricht. Twee daarvan gebeurden in Pelt, waar op twee adressen werd binnengevallen. 

Na de arrestaties startte een uitgebreide doorzoeking van de panden. De agenten zochten naar geld en zaken die in verband gebracht kunnen worden met de productie of de handel in synthetische drugs. Er wordt onder meer gezocht naar verborgen ruimtes. Een woonwagenpark in Bergeijk is voor het onderzoek grotendeels afgesloten.

Het team kwam uit op de organisatie door chatberichten van Encrochat, Sky-ECC en Anom die wezen op de aanwezigheid van meerdere drugslabs in Nederland, Duitsland en België.

Meest gelezen