De opsporingsfoto's van Riet De Vries

Politiezone Carma zoekt Nederlandse vrouw die al 40 jaar vermist is op vraag van Nederlandse politie

De politiezone Carma verspreidt een opsporingsbericht van een  Nederlandse vrouw die al 40 jaar vermist is. Dat gebeurde op vraag van de Nederlandse politie. De vrouw zou een affaire gehad hebben met een uitbater van een restaurant in Geleen, waar ze werkte, en die man woonde in Belgisch-Limburg. De Nederlandse politie vreest dat haar hier iets is overkomen.

De Nederlandse Riet Smit-De Vries verdween in 1982 in Geleen, in Nederlands-Limburg. Ze was toen 43. Ze had haar familie verteld dat ze ging logeren bij haar zus maar daar kwam ze nooit aan. De vrouw zou op dat moment een affaire hebben gehad met de uitbater van het restaurant waar ze werkte. En die man woonde toen in Genk en later in Hasselt. Hij zou de vrouw destijds bedreigd hebben omdat ze hun relatie wilde beëindigen. Het is daarom goed mogelijk dat Riet met de man mee naar België is gegaan en dat haar daar iets is overkomen.

Hij woonde op het moment van de verdwijning in Genk, en is kort na de verdwijning naar Hasselt verhuisd.

José Stevens, politie Nederland

“Wij weten wie die man is maar we kunnen er niks over vertellen” zegt José Stevens van de politie in Nederlands-Limburg. “Hij woonde op het moment van de verdwijning in Genk, en is kort na de verdwijning naar Hasselt verhuisd. We hebben de man nooit kunnen spreken en we willen graag van inwoners van België horen of zij Riet ooit gezien hebben in de omgeving van Genk of Hasselt.”

Het is een wilde gok, maar dit is eigenlijk het laatste wat wij als haar kinderen kunnen proberen.

Corrie Smit, dochter

Het is de dochter van de vermiste vrouw die de zaak terug onder de aandacht bracht. Samen met haar broers hoopt ze te weten te komen wat er precies met haar moeder gebeurd is: "Wij hopen alle drie dat er mensen zijn die zich misschien mijn moeder kunnen herinneren en haar hebben gezien bij die uitbater van dat restaurant”, vertelt Corrie Smit. “Het is een wilde gok, maar dit is eigenlijk het laatste wat wij als haar kinderen kunnen proberen. Wordt het niks, dan kunnen wij onze kinderen zeggen dat we werkelijk alles geprobeerd hebben om te achterhalen waar hun grootmoeder is en wat er met haar gebeurd is. We blijven hopen."

Riet De Vries was bij haar verdwijning ongeveer 1.67 meter lang en had een mager/tenger postuur. Ze had blond lang haar, dat ze opgestoken droeg. Verder had ze een lichte huid met sproeten. 

Weet jij wat er met Riet Smit-De Vries gebeurd is of waar zij op 20 mei 1982 naartoe is vertrokken, meld je dan bij de politie in Nederland op het nummer 0031-615024143 of bij je lokale politie. Je kan ook mailen met de Nederlandse politie via het e-mailadres: vermiste-personen.limburg@politie.nl

Meest gelezen