De prinses met haar danspartner.
Fotorechten: Play4

Verrassing: prinses Delphine waagt zich op dansvloer voor Make-A-Wish bij "Dancing with the stars"

Prinses Delphine neemt dit najaar deel aan "Dancing with the stars" op Play4. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat een (kersverse) royal zich waagt in een danswedstrijd op tv. Maar Delphine doet het niet zomaar. "Via het programma helpt ze samen met de organisatie Make-A-Wish de droom van een jongen te laten uitkomen", klinkt het bij de makers. 

Make-A-Wish? Is een organisatie die al meer dan 30 jaar de wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende medische aandoening.

"Via dit dansavontuur hoop ik nog meer aandacht te kunnen vestigen op het mooie en vooral belangrijke werk van Make-A-Wish en welke positieve invloed de organisatie heeft op zieke kinderen en hun families", legt Delphine, dochter van koning Albert en (half)zus van koning Filip, uit. "Bij Make-A-Wish staat het leven centraal en gebruiken ze de kracht van hoop en liefde om de pijn en het verdriet te verzachten. En als ik naar mezelf kijk, hoort ook dansen thuis in het rijtje van liefde en hoop om het leven te omarmen en nog meer betekenis te geven."  

Mijn knowhow? Enkele ongemakkelijke danspasjes op feesten

Prinses Delphine smijt zich onervaren in de wedstrijd

Delphine zal dansen met de Nederlandse professionele danser Sander Bas. Hulp zal welkom zijn, want de prinses heeft geen danservaring. "Mijn knowhow beperkt zich tot enkele - vaak ongemakkelijke - danspasjes op trouwfeesten en recepties", bekent ze. 

Het wordt uitkijken naar hoe de prinses zal communiceren met haar danspartner. Vorig jaar gaf Delphine in "Het Journaal" toe dat haar Nederlands "niet goed" is. Ze groeide op in Londen. Ze vroeg toen "een beetje begrip".   

Fotorechten: Play4

Tijd kwijt door coronabesmetting

De prinses beseft dat het een uitputtingsslag zal worden, zowel fysiek als mentaal. "Maar dat is niets vergeleken met de uitdagingen waar zieke kinderen en hun families mee geconfronteerd worden", zegt ze.

Intussen heeft Delphine al tegenslag gekend tijdens de repetities. Ze liep corona op. "Ook al was ik twee keer gevaccineerd. Ik kom net uit isolatie, ben wat verzwakt en sta achter op schema", vertelt ze aan Het Nieuwsblad

Fotorechten: Play4

Koning Filip werd pas vorige week ingelicht over de dansplannen via Jim O'Hare, de man van prinses Delphine. Het paleis bevestigt dat ze het persbericht van Play4 onder embargo kregen. "Het gaat om een privé-initiatief van de prinses waar wij verder niet over communiceren", klinkt het.

Meest gelezen