2021 Invision

Rapper Travis Scott betaalt begrafeniskosten van slachtoffers op festival, bezoekers krijgen tickets terugbetaald

De Amerikaanse rapper Travis Scott wil alle bezoekers van het Astroworld Festival in de Amerikaanse stad Houston terugbetalen. Tijdens zijn concert afgelopen weekend kwamen 8 mensen om het leven toen er paniek uitbrak. Hij is ook van plan om de begrafeniskosten van de slachtoffers te betalen.

Afgelopen weekend was er in Houston het Astroworld Festival, enkele jaren geleden zelf uit de grond gestampt door Travis Scott. Tijdens zijn optreden ontstond paniek toen de menigte van zo'n 50.000 mensen zich in de richting van het podium bewoog. In de chaos die daarop volgde, kwamen acht mensen om het leven. Zeventien mensen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden, meer dan driehonderd mensen werden ter plaatse op het festivalterrein behandeld.

Scott, bij ons minder bekend maar in de VS bijzonder populair, krijgt kritiek omdat hij erom bekendstaat zijn fans op te hitsen tijdens zijn concerten. Hij roept tijdens optredens bijvoorbeeld dikwijls op om veiligheidsaanwijzingen te negeren. Volgens sommigen zou hij in eerste instantie ook nog hebben doorgespeeld tijdens de chaos.

De rapper zou nu alle bezoekers van het festival willen terugbetalen. Dat vertellen ingewijden van Scott aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety. Hij heeft ook besloten om zijn concert op het Day N Vegas festival van komend weekend af te zeggen omdat hij naar verluidt te overstuur is om op te treden.

Scott heeft volgens het tijdschrift RollingStone ook aangeboden om de begrafeniskosten van de acht overleden festivalgangers te betalen. De slachtoffers waren mensen tussen de 14 en 27 jaar, de meeste van hen scholieren en studenten. De rapper wil met de Amerikaanse organisatie BetterHelp een psychologische hulplijn opzetten voor wie die daar behoefte aan heeft.

De rapper verklaarde eerder al dat hij tijdens de show niet in de gaten had dat het misging. Volgens de politie in Houston was stoppen geen optie, omdat dat mogelijk tot rellen had geleid. Zowel Scott als de organisatie is aangeklaagd door bezoekers.

Meest gelezen