Radio 2

Thais restaurant met Michelinster uit Knokke-Heist brengt kookboek uit: “Makkelijke recepten met weinig ingrediënten”

In Knokke-Heist hebben Dokkoon Kapueak en Patrick De Langhe een kookboek voorgesteld met de recepten van de populairste gerechten uit hun restaurant Boo Raan. Dat is een Thais restaurant dat begin dit jaar een Michelinster ontving.

Er staan 70 recepten in het kookboek “De Thaise keuken van Boo Raan”. Naast de Thaise klassiekers, als Pad Thai, worden er in het restaurant vooral gerechten uit de Isaan geserveerd, het oosten van Thailand. Ook in het boek zijn die gerechten goed vertegenwoordigd, zegt Patrick De Langhe. “Het is gelijklopend met wat we in het restaurant doen. De Isaan is een plattelandsstreek, die bekend staat om zijn lekkere, maar vaak ook eenvoudige keuken: gerechten waarvoor je geen 20 ingrediënten nodig hebt. We focussen ons op recepten waarmee je met 4, 5 ingrediënten een fantastische smaak kan creëren."

We focussen ons op simpele recepten, waarmee je met een viertal ingrediënten een fantastische smaak kan creëren
Patrick De Lange

Ook de ambassadeur van Thailand in België woonde de voorstelling van het kookboek bij. Boo Raan in Knokke-Heist bestaat vijf jaar en kreeg vorig jaar als eerste Thais restaurant in ons land een Michelinster. 

Meest gelezen