Afbeelding Stad Gent

Rioleringswerken in de buurt van Dampoort leiden tot nieuwe verkeershinder in Gent

In de buurt van Dampoort, in Gent, wordt vanaf vandaag grote hinder verwacht voor autoverkeer dat naar Dampoort rijdt. Zowel de Koopvaardijlaan als de Antwerpsesteenweg worden 7 maanden lang afgesloten door rioleringswerken. "Je kan verschillende omleidingen volgen, maar de fiets is misschien wel de beste optie", zegt verkeersexpert Hajo Beeckman.

De rioleringswerken aan Dampoort gaan vandaag van start. Dat is de derde fase van de werken aan Dampoort. Deze fase duurt 7 maanden en er wordt verwacht dat ze veel hinder zal veroorzaken, want de Koopvaardijlaan en de aansluiting op de Antwerpsesteenweg worden afgesloten voor het verkeer. Dat zorgt voor een sterk gewijzigde verkeerssituatie op de Dampoort maar ook in de omliggende wijken. 

Omleidingen

De Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg is vanaf het kruispunt met de Grondwetlaan afgesloten voor verkeer dat de stad in wil. Mensen moeten omrijden via de Land van Waaslaan. Ook via de Afrikalaan en de Koopvaardijlaan kunnen weggebruikers de Dampoort niet meer bereiken. Wie naar de stadsring wil, moet via de Muide omrijden.

Handelszaken in de buurt blijven bereikbaar, maar wie in de buurt moet zijn, kiest best niet voor de auto. "Dat is de slechtste optie. Ook fietsers kunnen beter de omleiding volgen. Zij verplaatsen zich beter via de fietstunnel ten zuiden van Dampoort", klinkt het bij verkeersexpert Hajo Beeckman.

Meest gelezen