Gemeente Wielsbeke

Senioren-14-daagse in Wielsbeke afgelast door slechte coronacijfers

Omdat de coronacijfers niet goed evolueren, heeft de gemeente Wielsbeke beslist om de senioren-14-daagse af te gelasten. Die zou normaal gezien volgende week maandag starten. "Tijdens de 14-daagse organiseren we 2 weken lang allerlei activiteiten voor de 65-plussers uit onze gemeente, maar dat is nu een te groot risico", zegt burgemeester Jan Stevens (CD&V).

"Het is zo dat er op dit moment 2 categorieën mensen in het ziekenhuis belanden: de niet-gevaccineerden en onze 65-plussers die wél gevaccineerd zijn. Het is niet omdat je aan de ingang je Covid Safe Ticket toont, dat het besmettingsgevaar geweken is. Daarom gelasten we de senioren-14-daagse af", zegt de burgemeester van Wielsbeke, Jan Stevens (CD&V).

Organisatie is ontgoocheld

De organisatoren van de senioren-14-daagse vinden het jammer dat het evenement niet kan doorgaan. Schepen van Seniorenbeleid, Magda Deprez (CD&V), zegt dat zij, net als vele ouderen, ontgoocheld is over de beslissing van de burgemeester. "Iedereen keek er naar uit. Ook vorig jaar werd de senioren-14-daagse afgelast. Ik vroeg aan de burgemeester waarom wij strenger moeten handelen dan de overheid? Waarom begint iedereen afzonderlijk eigen regels op te stellen? Ik vind dat niet correct. Maar goed, ik ben geen burgemeester, hé."

Ook Brugse Golden Years-fuif geannuleerd

Ook in Brugge wordt de Golden Years-fuif afgelast door corona. Op 27 november zou de 42ste editie doorgaan, maar de organisatoren trekken dit jaar de stekker eruit. "Ik heb me geïnformeerd bij de stad Brugge en van hen heb ik de toestemming om de fuif te organiseren. Maar ik heb op het nieuws gezien dat de minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd heeft dat de luchtcirculatie in orde moet zijn. Ik weet dat als er meer dan 1.000 mensen in de fuifzaal zullen zijn, de luchtcirculatie niet goed zal zijn", zegt organisator Kurt Deklerck.

Meest gelezen