Duo tafelschuimsters slaat opnieuw toe in Antwerpen: "De twee mijden camera's en vluchten weg op steps"

In Antwerpen zijn twee jongedames actief die verschillende horeca-uitbaters hebben opgelicht. Ze gaan ervandoor zonder hun rekening te betalen. De tafelschuimsters sloegen ook toe bij Gunther Dieltjens van restaurant The Bistro. "Ze gaan gewiekst te werk, mijden camera's en vluchten met hun steps", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

In Antwerpen zijn al zeker drie horecazaken het slachtoffer geworden van een duo tafelschuimers. Twee jongedames eten en drinken royaal waarna ze vertrekken zonder de rekening te betalen. "Ook bij ons zijn de twee gisteren in de late namiddag langsgeweest", zucht restauranthouder Gunther Dieltjens van The Bistro op Radio 2 Antwerpen.  "Ze hebben voor 122 euro gegeten en gedronken. Plots waren ze verdwenen met hun steps."

Volgens Dieltjens gaan de twee heel gewiekst te werk. "Ze bleven bewust op het terras zitten. Daar hangen geen bewakingscamera's. Tijdens het anderhalf uur dat ze er waren is geen van beiden naar het toilet geweest. De twee wilden hun elektrische steps ook de hele tijd in de buurt van hun tafel. Pas achteraf hadden we door waarom. Op die manier konden ze snel vluchten. Eentje was al verdwenen, de andere ging ervandoor nadat ze de ober een cappuccino had gevraagd."

Personeel op de hoogte

Dieltjens plant aangifte te doen bij de politie. "Ik denk niet dat ik het geld van hun rekening ooit zal recupereren, maar ik hoop dat de politie hen vindt. Ik waarschuw al mijn collega's: de ene is een zwartharige dame met Hollandse tongval en Aziatisch uiterlijk. De andere een Vlaamse blondine. Ik heb verschillende horecazaken in de stad. Al mijn personeel is gebrieft, dus ik hoop dat ze zich nog eens vertonen zodat we de tafelschuimsters kunnen strikken", klinkt het.

Meest gelezen