Radio 2 Antwerpen

Uitslaande brand in varkensbedrijf in Kasterlee: heel wat varkens omgekomen

Er heeft vanmorgen een zware brand gewoed in een varkenskwekerij in Kasterlee. De rook was tot ver in de omgeving te zien. Er zijn geen menselijke slachtoffers, maar er zijn vermoedelijk wel heel wat varkens omgekomen. In de getroffen stal zaten 3.000 varkens, een deel van hen kon nog gered worden door de eigenaars. De stal waar de brand uitbrak, liep zware schade op. 

In één van de drie stallen van een varkensbedrijf aan de Lage Rielen in Kasterlee is een zware brand uitgebroken. "In de getroffen stal zaten 3.000 varkens, en drie kwart van de stal is uitgebrand", vertelt Rudy Remijsen van politiezone Turnhout. "De eigenaars konden een aantal varkens redden, hoeveel dieren omgekomen zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Er raakten geen mensen gewond."

De brand veroorzaakte heel wat rook. "We hebben via de buurtinformatienetwerken en via luidsprekers omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden", zegt Remijsen. "Dat was het geval in Kasterlee, de wijk Zevendonk zelfs tot in Turnhout omdat de rook tot daar was afgedreven."

De varkenskwekerij liep veel schade op. Het dak bestaat uit asbesthoudende golfplaten, een gespecialiseerde firma komt ter plaatse om de asbestverontreiniging in kaart te brengen. "De stabiliteit van het gebouw is niet zeker, het dak staat op instorten. Daarom kon de brandweer niet van binnenuit blussen", besluit Remijsen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.  

Radio 2 Antwerpen

Meest gelezen