Veiling van Sint-Truiden exporteert eerste oogst van rode Conferenceperen naar China

Dit jaar werden voor het eerst rode Conferenceperen geoogst in Limburg. Een deel van die oogst komt nu ook op de markt in China. De nieuwe peer is er deze week voorgesteld op een belangrijke Chinese beurs in Shanghai.

Tot nu toe zijn er nog een vijftal fruittelers die rode Conferenceperen hebben aangeplant. De oogst was dit jaar dan ook nog bescheiden. "We spreken dit jaar over een oogst van zo'n 20 ton rode Conferenceperen", vertelt Marc Evrard, de commercieel directeur van de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden. "Maar omdat we dit jaar 10 jaar conference uitvoeren naar China was er vraag naar iets nieuw." 

De rode Conferencepeer smaakt bijna hetzelfde als de groene, maar heeft een iets ander parfum

Marc Evrard, commercieel directeur BFV

De rode Conference is net dat tikkeltje anders dan de gewone groene. "Ze smaakt bijna hetzelfde maar heeft wel een iets ander parfum", gaat Evrard verder. "Maar in China heeft men altijd interesse naar producten die iets aparts en iets extra hebben, zeker als het over voeding gaat. En de rode kleur biedt echt een toegevoegde waarde in de Chinese perceptie."

De rode peren werden deze week voorgesteld op een beurs, de China International Import Expo in Shanghai. Ze werden enthousiast onthaald, blijkt uit deze promotievideo.

Videospeler inladen...

Tot nu toe werden al zo'n 35.000 ton Conferenceperen naar China geëxporteerd. "We proberen om dat duurzaam te organiseren, door de peren in gekoelde containers naar China te verschepen", gaat Evrard verder. "We telen de peren hier ook op een duurzame manier, duurzamer dan in vele andere landen", klinkt het. 

Meest gelezen