Hotel ontruimd in Turnhout: Roemeen verhuurde kamers aan landgenoten maar betaalde geen huishuur

In Turnhout is hotel Tegenover ontruimd op bevel van de vrederechter. De Roemeen die het pand huurde, betaalde al een tijdje geen huur meer aan de eigenaar. Hij verdiende zelf wel geld door de kamers door te verhuren aan seizoensarbeiders. Er waren eerder al problemen rond de veiligheidsvoorschriften.

In Turnhout is vanmorgen hotel Tegenover ontruimd in de Stationstraat. Dat gebeurde op bevel van de vrederechter. De politie en deurwaarder kwamen ter plaatse. De ontruiming van het hotel verliep rustig. De Roemeense huurder van het pand betaalde al een tijd geen huur meer aan de eigenaar. Hij verwierf wel inkomsten door de kamers door te verhuren aan landgenoten die als seizoensarbeider aan de slag zijn. De eigenaar van het pand stapte daarop naar de vrederechter en kreeg gelijk. 

Stad Turnhout had al argwaan

Het hotel en de Roemeense huurder kwamen eerder dit jaar al in het vizier van de dienst wonen van stad Turnhout. Sommige seizoensarbeiders verbleven permanent in het hotel, terwijl de kamers daar niet voor geschikt zijn.  Een aantal kamers is toen onbewoonbaar verklaard. "In januari was er inderdaad een grootschalige controle inzake bewoonbaarheid", vertelt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) op Radio 2 Antwerpen. "De Roemeense verhuurder nam het allesbehalve nauw met de veiligheidsvoorschriften. Om misbruik te vermijden, volgen we zulke dossiers op de voet op." Vandaag waren er bij de ontruiming 12 bewoners aanwezig. Hun papieren waren allemaal in orde.

Meest gelezen