Vrouw uit Ganshoren en Parijzenaar opgepakt voor grote goudroof in Nederland

In de Brusselse gemeente Ganshoren is een 20-jarige vrouw opgepakt die ervan verdacht wordt dat ze betrokken was bij een heel gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord, eerder dit jaar. Er werd toen voor zo'n 15 miljoen euro buitgemaakt. De politie pakte gisteren ook nog een Parijzenaar op in verband met de zaak.

Even terug naar 19 mei: bij de Nederlandse goudfabriek Schöne Edelmetaal, in Amsterdam-Noord werd een waardetransport van Brink’s overvallen. In de beveiligde wagen zat voor 67 miljoen euro aan edelmetaal, waaronder goud. 

Verschillende overvallers bedreigden medewerkers met vuurwapens en een mes, bonden hen vast en gingen er vandoor met 15 miljoen euro aan buit. Na de overval volgde een wilde achtervolging die zowat 10 kilometer verderop eindigde in een weiland. Daarbij werd heen en weer geschoten, onder meer met automatische wapens. Een van de verdachten werd doodgeschoten. 

Sinds mei zitten zes mannen tussen de 24 en de 44 jaar oud vast, in verband met de zaak. Twee van hen komen uit België, drie uit Frankrijk en van één man is de woonplaats onbekend. 

Ganshoren

De Nederlandse, Belgische en Franse politiediensten hebben in een samenwerking vandaag en gisteren nog twee extra verdachten opgepakt, meldt het Nederlandse gerecht:  een 20-jarige vrouw uit de Brusselse gemeente Ganshoren en een 44-jarige man uit Parijs.  

De vrouw werd opgepakt in haar woning en de Fransman was onderweg toen hij werd aangehouden. Vandaag werden een winkelpand in Parijs en de woningen van de verdachten doorzocht. Daarbij zijn onder meer auto’s en gegevensdragers in beslag genomen.

Meest gelezen