Zelzate gelast gemeentelijke evenementen af wegens stijgende coronacijfers

Zelzate gelast enkele gemeentelijke evenementen af uit voorzorg voor het stijgend aantal coronabesmettingen. Enkele burgemeesters in het meetjesland willen extra testlijnen. De Oost-Vlaamse burgemeesters hebben met de provinciegouverneur overlegd over extra overkoepelende maatregelen, maar die komen er niet.

We hebben met de omliggende gemeenten in het meetjesland samen gezeten om de toestand te bespreken, legt burgemeester Brent Meuleman (Vooruit) van Zelzate uit. "In 7 dagen tijd is het aantal besmettingen maal 11 gegaan, dus we hebben poolshoogte genomen van de cijfers in de verschillende gemeenten. We gaan vanuit het meetjesland aan de gouverneur vragen om bijkomende testlijnen op te stellen en er zijn ook vragen over de bronnenopsporing."

11 novemberviering aangepast

In Zelzate wordt de 11 novemberherdenking gewoonlijk afgesloten met een receptie op gemeentehuis, maar die is geannuleerd. Er zouden teveel mensen op dezelfde plek samenkomen. "Na de hulde op de begraafplaats hebben we besloten om de stoet te ontbinden. In de plaats van de receptie is iedereen uitgenodigd om bij de plaatselijke horeca nog wat na te praten op een covidveilige manier."

Andere gemeenten

Net als Zelzate schaffen verschillende andere gemeenten de receptie voor 11 november af, Berlare bijvoorbeeld. De gemeente Beveren neemt ook maatregelen. Er is dit jaar geen grote samenkomst op de markt voor de Sint-Maartensviering, op 11 november. De stoet vindt wel nog plaats. In Aalst mogen mensen die eetfestijnen organiseren enkel gasten ontvangen met een Covid Safe Ticket. Het personeel moet een mondmasker dragen. Op die manier gelden er dezelfde regels als in horecazaken. Op de Aalsterse jaarmarkt donderdag wordt een mondmasker verplicht. 

De burgemeesters hebben met de gouverneur van Oost-Vlaanderen overlegd of er extra algemene beperkingen nodig zijn. Dat is niet het geval.  

Meest gelezen