1 jaar na de moord op juf Mieke: "Wij willen antwoorden. Waarom is mijn zus zo zwaar toegetakeld?"

Het is exact een jaar geleden dat Mieke Verlinden werd vermoord in Noorderwijk bij Herentals. De zorgjuf kreeg 101 messteken. Speurders zoeken nog steeds naar de daders. Die onwetendheid weegt zwaar voor de familie en nabestaanden. "Het wordt een zware dag want we hebben nog steeds geen antwoorden", vertelt haar zus Lut Verlinden in Start Je Dag. Vanavond bracht een lichtjeswandeling het dorp bijeen.

"Vandaag wordt een heel moeilijke dag voor ons. Dat weten we", vertelt Lut Verlinden, de zus van Mieke op Radio 2 Antwerpen. "Maar dankzij de steun van de mensen van Noorderwijk en mijn collega's gaan we deze dag goed doorkomen." Op 10 november 2020 werd de 59-jarige Mieke Verlinden dood teruggevonden in haar huis. Ze kreeg 101 messteken. Maar tot op vandaag is er geen enkel spoor naar de vermoedelijke dader.

De brutale dood van Mieke beroert nog steeds de gemoederen in Noorderwijk. "Op straat spreken veel mensen me erover aan", zegt Lut Verlinden. De onwetendhied knaagt aan de nabestaanden. "Wij willen graag antwoorden zodat we rust kunnen vinden. Waarom moest dit gebeuren? Waarom is ons Mieke zo zwaar toegetakeld? Zolang we dat niet weten is het moeilijk voor ons om dit een plaats te geven."

Waarom is ons Mieke zo zwaar toegetakeld? Wij hebben antwoorden nodig om rust te vinden

Lut Verlinden

Lichtjeswandeling

Vanavond vond in Noorderwijk een lichtjeswandeling plaats om Mieke te herdenken. "Dat betekent heel veel voor ons. Ook vorig jaar was er een gelijkaardige wandeling. Die bracht veel mensen op de been en heeft ons veel steun geboden", zegt Lut. Zij geeft les op dezelfde school waar haar zus Mieke zorgjuf was. Vanavond huldigde de school ook een lichtmonument in ter nagedachtenis van Mieke.

Een lichtjeswandeling bracht vanavond het dorp Noorderwijk bijeen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen