De tiener werd overgebracht voor medische verzorging.

Vermiste Franse jogster (17) duikt dag later zwaar in shock en met schrammen op in kebabzaak 

Een 17-jarig meisje dat maandag in het Franse departement Mayenne was verdwenen toen ze aan het joggen was, is in shock opgedoken in een kebabzaak. Eerder deze week vond haar vader haar smartphone en muziekoortjes bebloed terug op haar vaste looproute. Volgens de eerste reactie van het meisje is ze kunnen ontsnappen aan twee ontvoerders. De veiligheidsdiensten hebben voorlopig nog geen verdachten opgepakt.

De tiener werd dinsdag aangetroffen in Sablé-sur-Sarthe, op een tiental kilometer van haar woning. Ze verdween nadat ze maandag om 16 uur was gaan joggen, wat ze wel vaker doet. Rond 18.40 uur werd door haar ouders alarm geslagen. Haar vader was bezorgd en ging haar looproute na waar hij haar mobieltje en muziekoortjes vond. Daar leken bloedspatten op te zitten.

Maandagavond en dinsdag werden 200 agenten, duikers, speurhonden en een helikopter ingezet om het meisje te vinden. Maar het afgebakende zoekterrein was maar liefst 190 hectare groot, bebost en heel wat vijvers rijk. Geen evidente klus.  

Het meisje dook uiteindelijk 24 uur na haar onrustwekkende verdwijning op in een kebabzaak. "Ze was zwaar in shock en ze had schrammen," aldus Nicolas Leudière, de burgemeester van Sablé-sur-Sarthe.

De hulpdiensten waren massaal ter plaatse aan de kebabzaak.

De tiener kreeg ter plaatse enkele uren verzorging voordat zij naar het ziekenhuis van Angers werd vervoerd voor verder onderzoek en ondervraging. Toen haar toestand verbeterde, kon ze gisterennamiddag herenigd worden met haar familie. 

Volgens RTL heeft het meisje tijdens haar ondervraging gezegd dat ze zou zijn "ontsnapt aan twee ontvoerders", voordat ze haar toevlucht zocht in de kebabzaak. Het meisje zou ontsnapt zijn uit een groene bestelwagen. De veiligheidsdiensten zijn nu via camerabeelden op zoek naar de wagen.

De procureur in de zaak wil voorlopig niets uitsluiten. "Momenteel zijn er ongeveer zestig gendarmes aan het onderzoeken wat er precies gebeurd is. De lokale rijkswachteenheden blijven waakzaam", melden de Franse veiligheidsdiensten.

Dronken beller vrijgelaten

Uit gegevens van Strava (een mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS, red.) bleek dat het meisje slechts één kilometer had gejogd in plaats van haar gebruikelijke (lus van) vijf kilometer.

Maandagavond werd al een 42-jarige man opgepakt die in een dronken bui herhaaldelijk de politie had gebeld om te polsen naar de verdwijning. Hij is intussen vrijgesproken. Volgens procureur Maigné kan de betrokkenheid van de man bij het voorval worden uitgesloten.

Meest gelezen