Afbeeldingen van 30 vrouwen in de toekomstige Annie Cordy-tunnel in Brussel

In de Leopold II-tunnel in Brussel, die binnenkort de Annie Cordy-tunnel gaat heten, komen 30 vrouwenportretten. Een kunstproject van kunstenares Charlotte Beaudry waarmee ze wil tonen dat Brussel een multiculturele stad is met veel sterke vrouwen.

In februari 2022 verandert de Leopold II-tunnel in de Annie Cordy-tunnel, genoemd naar de ondertussen overleden zangeres. Die naam werd gekozen na een rondvraag bij de Brusselaars. En nu komen er in de vernieuwde tunnel ook nog 30 portretten van vrouwen. "Ik hoop dat Annie Cordy, een sterke vrouw én beroemde zangeres, blij geweest zou zijn met deze belangrijke vrouwelijke samenwerking”, zegt Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Als je door de langste tunnel van Brussel rijdt, zal je over een lengte van 2,5 kilometer afbeeldingen zien van vrouwen. Een ontwerp van kunstenares Charlotte Beaudry: “Met de hulp van deze 30 meisjes wil ik tonen dat Brussel een multiculturele stad is. Het gaat erom de woorden van deze jonge vrouwen over te brengen, onbevreesd en zonder twijfel: wij zijn aanwezig, we zijn met velen, wij staan er!”

De tekeningen worden ook op een speciale manier verlicht: automobilisten die de stad inrijden krijgen de vrouwen te zien in vooraanzicht, met een koude verlichting. Wie de stad uitrijdt, ziet de vrouwen vanop de rug en in warm licht. 

Meest gelezen