FOTODP.be

Rector schorst Antwerpse studentenvereniging Aesculapia: meisjes moesten strippen tijdens doop

Rector Herman Van Goethem van de UAntwerpen eist dat studentenvereniging Aesculapia alle activiteiten opschort. De aanleiding is een stripact die enkele vrouwelijke leden van de club moesten ondergaan tijdens een studentendoop. Bij Radio 2 Antwerpen betreurt de preses van Aesculapia de beslissing.

Rector Herman Van Goethem van de UAntwerpen eist dat Aesculapia, de vereniging van geneeskundestudenten, al haar activiteiten opschort. Van Goethem wil ook dat het presidium opstapt. De aanleiding is een vermeende stripact tijdens een studentendoop van Aesculapia. Daarbij zou een aantal meisjes uit de kleren zijn gegaan, zij het niet naakt of topless. De ouders van enkele meisjes reageerden verontwaardigd en stapten naar de UAntwerpen. De universiteit is een interne tuchtprocedure gestart en onthoudt zich van commentaar.

"Wij zijn meer dan een doop"

"Wij betreuren deze beslissing ten zeerste", zegt Kira Rooman, preses van Aesculapia, in een reactie aan Radio 2 Antwerpen. "Onze vereniging is zoveel meer dan een doop. Wij organiseren ook een cultuursymposium, een skireis en feestjes ter ontspanning. Daarnaast verkopen we boeken en medisch materiaal aan de geneeskundestudenten. Dat zal dit academiejaar allemaal niet meer kunnen doorgaan." Over wat er tijdens de doop gebeurd is, wilde Aesculapia niet reageren.

Meest gelezen