Audi Brussels mag nieuwe elektrische auto Q8 e-tron produceren

De fabriek van autobouwer Audi in Brussel mag het nieuwe elektrische model Q8 e-tron produceren. Dat heeft Audi-topman Markus Düsmann bevestigd tijdens een bezoek aan de fabriek in Vorst. De werkgelegenheid in de fabriek is daarmee opnieuw voor een aantal jaar verzekerd.

Het Duitse vakblad Automobilwoche had eerder al geschreven dat de Q8 e-tron in Brussel gebouwd zou worden. Topman Markus Düsmann bevestigde dat nieuws vanmiddag tijdens een bezoek aan de fabriek in Vorst, waar de 8 miljoenste wagen van de band rolt.

De Audi Q8 e-tron is de elektrische versie van het grootste SUV-model van Audi. Op dit moment bouwt Audi Brussels al twee andere elektrische modellen, de Audi e-tron en de e-tron sportback..Maar die productie eindigt allicht in 2026.

De komst van het nieuwe model is daarom goed nieuws voor de Brusselse vestiging van Audi. Daar werken op dit moment 3.000 mensen.

Meest gelezen