Bib Genk biedt 'P•ntzakken' per thema aan: "Veel vraag naar boekjes rond opvoedingsthema's"

In de bibliotheek van Genk kan je voortaan een 'P•ntzak' uitlenen, dat is een tas met boekjes rond een welbepaald opvoedingsthema. Daarmee komt de bib tegemoet aan de veelgestelde vraag van ouders en grootouders om dit soort leesmateriaal aan te bieden.

“Ouders en grootouders van jonge kinderen komen vaak met de vraag om boekjes uit te lenen rond een of ander opvoedingsthema", introduceert jeugdmedewerker Steffie Blondeel het project. "Van potjestraining, naar school gaan, gezond eten tot afscheid nemen. Dat was voor ons de aanleiding om een thematas aan te bieden: een leuke opvallende tas die verschillende materialen bevat over één onderwerp. Op dit moment hebben we tassen rond tien verschillende thema's, maar het is de bedoeling om dat op termijn uit te breiden." 

TEK STIEL

“Voor de uitwerking van de tas klopten we aan bij de Limburgse ontwerpster Linde Hermans”, gaat schepen van Talentontwikkeling Aniek Nagels (CD&V) verder. “Samen met de dames van het Genkse project TEK STIEL stak ze oude stoffen draagtassen in een nieuw jasje en maakte er prachtige 'P•ntzakken' van. Omdat elke zak een belangrijk punt behandelt om even bij stil te staan, werd er een zwart puntje op iedere zak genaaid. Een punt is bovendien een belangrijk leesteken dat ons letterlijk doet pauzeren.” 

“Je vindt de 'P•ntzakken' terug in de peuterhoek van de bibliotheek en je kan hem gratis uitlenen voor een periode van 4 weken”, besluit de schepen. 

Meest gelezen