Brandbom met tijdslot vernielt telecom zendmast Ternat

In Ternat heeft een brandbom een telecom zendmast vernield. Vanmorgen zijn twee mannen binnengedrongen in het containerpark van de gemeente. Daar hebben ze bommen bevestigd aan twee zendmasten. Gelukkig raakte niemand gewond en is één bom niet ontploft. 

Politie en parket voeren onderzoek naar een brandstichting bij twee zendmasten in Ternat. Vanmorgen heel vroeg ontstond brand aan één GSM-mast. Aan een andere mast op het terrein, die gebruikt wordt voor het ASTRID-netwerk van de hulpdiensten, zat een brandbom met tijdslot.

Eén GSM-mast is volledig uitgebrand. Aan een andere mast, die gebruikt wordt voor het ASTRID-netwerk, is een brandbom met tijdslot gevonden. Die is niet afgegaan. De twee verdachten zijn kunnen ontkomen.

Michel Vanderhasselt (CD&V en Volks), burgemeester Ternat.

“Deze ochtend rond kwart over vier zijn twee mannen binnengedrongen langs de achterzijde van het centrale depot van de gemeente, daar hebben ze een gat geknipt in de omheining”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt. 

Het parket Halle-Vilvoorde, de lokale politiezone TARL en de ontmijningsdienst DOVO zijn samen met het labo van de federale politie ter plaatse voor verder onderzoek. Over het motief van de daders is voorlopig nog niks geweten. 

Meest gelezen