Café De Platse

Café De Platse in Rollegem moet jaarlijkse dropping ook dit jaar aanpassen: “We kruipen niet in een bus, maar blijven buiten”

Jean-Marc Bulcaen, uitbater van café De Platse heeft zijn jaarlijkse dropping anders georganiseerd om het coronaveilig te kunnen houden. “Iedereen blijft buiten en we nemen niet de bus om ergens gedropt te worden”, zegt hij.

Het was al beslist voor de burgemeester van Oostende Bart Tommelein een oproep deed om zoveel mogelijk activiteiten buiten te laten doorgaan. “Alles zal buiten gebeuren”, zegt organisator Jean-Marc Bulcaen.  “Er zijn 3 posten waar ze eten en drinken krijgen en spelletjes moeten spelen.”

Vorig jaar kon de dropping niet doorgaan. Dit jaar zal het een aangepaste versie zijn. “Elk jaar vertrekken we met bussen en moeten ze de weg terugvinden naar het café. Maar dit jaar vertrekken ze ook vanuit het café. Het wordt dus eigenlijk geen echte dropping, maar een nachtwandeling van 16 kilometer met activiteiten onderweg. Het weer ziet er alvast schitterend uit en 350 personen hebben zich ingeschreven”, zegt Bulcaen tevreden. 

Meest gelezen