NZME

Dochtertje (3) onderbreekt Nieuw-Zeelandse premier Ardern tijdens livestream: "Jij moet in bed liggen"

Tijdens een coronalivestream van Jacinda Ardern, de Nieuw-Zeelandse premier, kwam haar 3-jarige dochtertje haar even onderbreken. Het meisje was uit haar bed gekomen en kwam even haar moeder roepen. "Jij hoort in bed te liggen", was de reactie van de premier. De eerste minister pakt haar communicatie wel vaker op een informele manier aan. 

Premier Ardern was bezig een corona-update te geven tijdens een livestream op sociale media toen haar dochtertje Neve de kamer binnenliep. We kunnen haar niet zien maar horen haar wel "Mammie" roepen. De eerste minister zegt hierop dat ze al lang in bed hoort te liggen en dat "Nana", waarmee ze wellicht de grootmoeder bedoelt, haar terug in bed zal leggen.

Ardern gaat na de "bedtijd-blunder" verder met haar livestream, maar een paar seconden later komt het 3-jarige meisje terug om te zeggen dat de livestream nu wel heel lang duurt. De premier besluit vervolgens lachend  om het erbij te laten en de livestream af te ronden om haar dochter in bed te leggen. 

Bekijk hier de beelden van de schattige tussenkomst:

Videospeler inladen...

De eerste minister maakt veel gebruik van sociale media om uitleg te geven over bepaalde zaken. Het is ook niet de eerste keer dat ze op een informele manier in beeld komt. Ze is in haar livestreams vaak te zien in comfortabele thuiskledij en praat veelvuldig over haar privéleven. 

Toen Jacinda Ardern in juni 2020 Nieuw-Zeeland officieel coronavrij verklaarde, vertelde ze op de persconferentie dat ze samen met haar dochter een vreugdedansje deed:

Videospeler inladen...

Ze komt tijdens belangrijke momenten wel vaker luchtig over. Vorige maand werd ze nog geconfronteerd met een aardbeving tijdens een live interview. Ze bleef hier heel kalm bij en glimlachte. "We hebben precies even last van een kleine aardbeving", lachte ze. 

Meest gelezen