Er komen 800 extra openbare laadpunten in Gent

Binnen 4 jaar komen er 800 nieuwe laadpunten in Gent. Vanaf december kunnen inwoners en bedrijven aan de stad laten weten waar ze graag een laadpaal willen. Momenteel zijn er in Gent net geen 400 laadpunten, aan één laadpaal hangen telkens 2 laadpunten. 

Inwoners, taxibedrijven, autodeelorganisaties en bedrijven in Gent kunnen meebeslissen waar de 800 nieuwe laadpunten zullen komen. Vanaf december kunnen zij een aanvraag indienen voor een publieke laadpaal in de buurt. Stad Gent kijkt ook naar het gebruik van bestaande laadpalen: wordt een laadpaal veel gebruikt, dan kunnen er in de buurt extra bijkomen. 

Volgend jaar komen er ook 244 extra semipublieke laadpunten in sportaccommodaties en parkeergarages bij. Dat zijn laadpalen die dus niet op openbaar domein staan, maar die wel iedereen kan gebruiken. 

Overgang naar elektrisch rijden voor iedereen

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is enthousiast over de investering in laadpalen. "Niet iedereen beschikt thuis of op het werk over een private laadpaal. De uitbouw van openbare laadinfrastructuur biedt daar een oplossing voor. Vanaf 2022 zal het aantal laadpalen sterk toenemen. Zo ondersteunen we de overgang naar elektrische mobiliteit."

Meest gelezen