Radio 2

Gedenkteken overleden Maik (20) al 3 keer beschadigd: "Op zijn verjaardag, sterfdatum én Allerzielen, dit moet stoppen"

In Geluwe, bij Wervik, hebben de ouders van Maik een klacht ingediend bij de politie, nadat het gedenkteken voor hun overleden zoon al 3 keer stukgemaakt is. "Het is onmenselijk", zegt papa Laurent Allard.

Maik Allard overleed 4 jaar geleden toen hij met zijn auto tegen een boom reed in de Wervikstraat tussen Geluwe en Wervik. Hij deed dat bewust. Zijn vader vond pas achteraf teksten, waaruit bleek dat hij al lang slecht in zijn vel zat. "Mijn zoon was een stille jongen, er zat niks van kwaad in. Na zijn dood kreeg ik zijn dagboek te lezen. Ik wist niet dat hij een dagboek bijhield. In het boek stonden schrijfsels en tekeningen over zijn gevoelens. Nooit heeft hij me daar iets over verteld", zegt papa Laurent.

Maik was een gesloten boek. Om hem te herdenken, maar ook als oproep om over je gevoelens te praten, plaatste de familie een gedenkteken in de vorm van een "Open boek" op de plek van het ongeval. Maar ondertussen is dat al 3 keer stuk gemaakt.

Radio 2

Vandalisme op zijn verjaardag

De timing van het vandalisme doet de wenkbrauwen fronsen. “Uitgerekend op zijn verjaardag, sterfdatum en Allerzielen", zegt papa Laurent. "De verdachte moet hem dus gekend hebben."

"Het vandalisme is geen toeval meer, maar kwaad opzet”, zegt zus Megan. "Dit is enorm kwetsend. Het was een grote schok voor mij toen mijn broer 4 jaar geleden uit het leven stapte. Tot op vandaag blijft Maik een mens, met een familie die van hem houdt. We zijn erg aangedaan. Dit moet stoppen.”

Oogje in het zeil

"Meer dan een klacht tegen onbekenden en een oproep naar de verdachte kunnen we niet doen. De dichte buurtbewoners hebben ons beloofd om een oogje in het zeil te houden. Ik heb medelijden met de verdachte, want daarvoor moet je toch een slecht karakter hebben? Het is heel laag bij de grond. We zullen het sowieso blijven herstellen en terugplaatsen. Als het van mij afhangt, zal dit aandenken nooit verdwijnen”, besluit de vader van Maik.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op de website zelfmoord1813.be

Radio 2

Meest gelezen