Radio 2

Het stadhuis van Eeklo krijgt een opknapbeurt van meer dan één miljoen euro

Het stadhuis van Eeklo wordt gerenoveerd. Voor die renovatie krijgt de stad één miljoen euro van Vlaanderen. De gevel en de daken van het stadhuis zijn in slechte staat. Maar ook de binnenkant wordt aangepakt. Eeklo wil hiermee de ruimtes van het stadhuis openstellen voor verenigingen.

Na 10 jaar wachten, zal het stadhuis van Eeklo dan toch nog gerenoveerd worden. Daar maakt de Vlaamse overheid meer dan 1 miljoen euro voor vrij. Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam langs in Eeklo om de plannen te bekrachtigen. 

Burgemeester Luk Vandevelde (SMS) is tevreden dat de werken eindelijk van start kunnen gaan: "Het is een dossier die al meer dan 10 jaar in de schuif ligt, dus we zijn enorm tevreden dat het nu terug op tafel ligt. Het wordt een stadhuis met multifunctionele ruimtes: vergaderruimtes, tentoonstellingsruimtes en met een mooie lift die alle diensten met elkaar zal verbinden en een grotere toegankelijkheid zal realiseren."

Erfgoed is Vlaamse trots

De Vlaamse minister vindt het belangrijk om te investeren in erfgoed: "Ik ben ervan overtuigd dat veel inwoners heel trots zijn op het erfgoed in de stad Eeklo, zeker op het belfort dat in Unesco werelderfgoed is opgenomen. We moeten zorgdragen voor ons erfgoed want dat maakt deel uit van wie wij zijn als Vlaming. Daarnaast lokken wij enorm veel toeristen naar ons land, net voor ons erfgoed."

De werken gaan van start binnen 2 jaar en zullen dan nog 2 jaar duren.

Meest gelezen