foto: Radio 2

Jongste cafébaas van Limburg opent Café René in Hasselt

Met zijn 18 jaar is René Geurts net oud genoeg om zelf een café te openen, en hij is daarmee nu ook de jongste cafébaas van Limburg. Hij is nog piepjong. Maar zijn ouders en de uitbater van het café waar hij nog als jobstudent werkte, kijken over z’n schouder mee.

René opent zijn eigen café op jonge leeftijd, maar hij heeft al ervaring in de horeca. "Voor ik aan dit avontuur begon, heb ik 3 jaar als jobstudent gewerkt in de Cambrinus in Hasselt", zegt René. "Daar heb ik de kneepjes van het vak geleerd."

 "In het begin keken mijn ouders vreemd op, want ik heb een ASO-richting gedaan, en dan verwachten ze dat je verder studeert. Iets wat trouwens nog altijd kan, mocht dit project niet slagen”, zegt Geurts. “Maar mijn vader is ook ondernemer en hij zag dat ik dit project met beide handen wilde aanpakken. Ik wil geen cafeetje spelen, ik ga een café uitbaten”, lacht René. “Ik heb het ondernemersbloed van mijn vader geërfd, ik wil vooruit.”

(lees verder onder de foto)

foto: Radio 2

Biercafé

René heeft 40 biertjes op zijn kaart staan. Renés Bierbijbel noemt hij het. Zorgvuldig uitgekozen en zonder afhankelijk te zijn van een brouwerij. Daarmee krijgt het café ook de stempel van bruine kroeg. Een plaats waar mensen op het gemak komen genieten van een speciaal bier. “Daarmee doel ik op een iets ouder publiek, tussen de 45 en 60 jaar”, zegt René. 

"Mijn klanten zullen hier elke dag van de week welkom zijn, want ik ga 7 op 7 geopend zijn van 13 tot 1 uur.  Op de vraag of dat niet te vermoeiend is, antwoordt René dat hij personeel in dienst heeft dat kan bijspringen. "En die zijn meestal ouder dan ikzelf", lacht hij. 

Mijn personeel is ouder dan ikzelf

cafébaas René

René beseft goed dat een café openen een risico inhoudt. “De eerste weken zullen bepalend zijn om mijn reputatie op te bouwen. Ik heb daarom vooraf goed nagedacht over de muziekkeuze, de inrichting van het café, het alle dagen open zijn en het sluitingsuur. En de generale repetitie is nu voorbij. Vandaag is het voor echt en ik heb er zin in", glundert hij. 

Meest gelezen